PROMO: Despre biserica din Hărnicești, la emisiunea Zestrea Maramureșului, de la TV Sighet

PROMO: Despre biserica din Hărnicești, la emisiunea Zestrea Maramureșului, de la TV Sighet

 O primă ediţie a emisiunii Zestrea Maramureşului din Postul Mare va fi difuzată duminică la TV Sighet. Realizatoarea emisiunii, Măriuca Verdeş, are de această dată invitaţi de peste Tisa, mai exact din Slatina.

Într-o gospodărie autentică din satul Hărniceşti, românii de peste Tisa, vin să-şi revadă biserica strămoşilor dar şi prieteni dragi din acest sat. Invitaţii emisiunii sunt Mihai Toscar, preşedintele Asociaţiei Speranţa din Slatina și corul bisericii ortodoxe din Slatina.
Invitaţii vor discuta despre istoria bisercii adusă în Hărniceşti în urmă cu 100 de ani, iar corul va interpreta mai multe cântece religioase. Biserica de lemn din satul Hărniceşti are hramul Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil. Ea a fost construită în anul 1790 în satul Slatina, din Ucraina de azi, de unde a fost adusă după anul 1895 cu 10 care cu boi. De asemenea lăcaşul de cult figurează pe lista monumentelor istorice.
Nu ratați prima emisiune Zestrea Maramureșului din Postul Paştelui, care va fi difuzată duminică, de la ora 16:00, la TV Sighet.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.