Demersuri pentru achiziționarea unui pian nou la Școala de Muzică și Arte Plastice „George Enescu”

Sala de Spectacole „Monica Chifor” din cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice „George Enescu” Sighetu Marmației are nevoie de un pian nou. Asta consideră Ioan Muntean, directorul Șșcolii de Muzică, Aurel Visovan, membru Interact Sighet și pianista Aurelia Vișovan care au inițiat un proiect ambițios, prin care doresc achiziționarea unui pian Yamaha nou.

Sunt ani buni de când nu s-a mai achiziționat un pian nou la Școala de Muzică și Arte Plastice „George Enescu”din Sighetu Marmației Achiziționarea unui pian de concert pentru sala de concerte Monica Chifor este o necesitate, spune directorul Ioan Muntean. Suma propusă pentru acest proiect este de 30 000 de euro, sumă pe care speră să o obțină din donații, sponsorizări, dar și organizarea de concerte caritabile.

”Împreună cu Aurel Vișovan am demarat câteva inițiative pentru a strânge fonduri de la câteva societăți din Sighet, de la cluburile Rotary,  dar și de la câteva ONG-uri din Sghet,Am inițiat câteva concerte în acest sesns, primul va fi în 20 martie, va veni din Austria pianista Aurelia Vișovan, fostă elevă a școlii noastre. Suma strânsă din concerte, plus o parte din donații, vor fi transpuse într-un cont destinat acestui proiect”, spune Ioan Muntean.

Promisiuni pentru susținerea acestui demers vin și din partea pianistulu Cadmiel Boțac și a profesoarei Raluca Michnea, care vor susține un concert în sala ”Monica Chifor”, în acest sens. Conducerea școlii a înaintat o cerere și către Consiliul local, în vederea obținerii de finanțare pentru achiziționarea pianului. Proiectul a  trecut de comisia buget-finanțe, rămâne să primească votul consilierilor locali. Școala are nevoie de bani și pentru a efectua reparații la celelalte instrumente muzicale la care exersează elevii școlii.

”Ideea noastră este mult mai  amplă.  Avem nevie de un pian performant în sala de concerte, plus că mai sunt și pane în săli care mai au nevoie de reparații. Vom încerca să reparăm și pianul din sala de repetiții. Înercăm măcar să le reparăm ușor, să ne putem descurca cu ele”, susține directorul școlii.

Proiectul achiziționării unui pian nou este susținut de ideea creșterii nivelului de cultură al orașului prin organizarea frecventă a concertelor de pian solo, creșterea nivelului de cultură al orașului prin stabilirea de legătură cu orchestre și festivaluri din țară, îmbunătățirea condițiilor în care profesorii și elevii își desfășoară activitatea, dar și posibilitatea creării unui festival de muzică și folosirea sălii de conecte ”Monica Chifor”la capaitatea ei maximă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.