DEJA VU: Biletele de tratament pentru pensionari au toate șansele să întârzie iar, chiar mai mult ca în alți ani

DEJA VU: Biletele de tratament pentru pensionari au toate șansele să întârzie iar, chiar mai mult ca în alți ani

2.300 de cereri de bilete de tratament au fost depuse, de la începutul anului, la Casa Județeană de Pensii. Oficialii instituției spun că nu se poate da încă un răspuns la acestea din cauza faptului că bugetul de stat pentru anul 2017 nu a fost încă aprobat.
Pentru că nu există încă un buget aprobat, probabilitatea ca biletele de tratament să se acorde și în acest an cu întârziere este tot mai mare.
”Datorită faptului că s-a întârziat foarte mult cu bugetul și având în vedere faptul că în legea bugetului de asigurări sociale este prevăzută suma alocată care se subvenționează de la stat pentru biletele de tratament, bănuiesc că o să fie o întârziere mai mare față de ceilalți ani având în vedere faptul că totuși Casa Națională dispune de un număr limitat de baze de tratament și urmează să facă licitații și să achiziționeze încă pentru biletele de tratament de la alți operatori economici baze de tratament”, susține directorul Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop.
Aproape an de an, la Casa de Pensii Maramureș sunt înregistrate peste 5000 de cereri pentru obţinerea biletelor de tratament, iar cele mai solicitate staţiuni sunt Felix, 1 Mai, Ocna Şugatag, Covasna, Vatra Dornei şi cele de pe litoral.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.