VIDEO | Declarație pe proprie răspundere pentru părinți. Cum arată documentul cu care elevii vor merge la școală

O declarație pe propria răspundere devine obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la școală de la toamnă. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată.

Părintele va da această declaraţie şi după orice perioadă în care elevul a lipsit de la şcoală. De ce îşi asumă răspunderea numai familia, iar profesorii nu? – se întreabă unii dintre părinţi. În schimb, alţii nu sunt de acord ca asistentul şcolar să izoleze copilul cu semne de boală, până la sosirea rudelor.

După orice absenţă de câteva zile de la şcoală, părinţii vor fi obligaţi să semneze acest document. Adică la început de semestru, după vacanţe, după un cod roşu cu suspendarea prezenţei la ore sau după o boală a elevului. Pe mulţi i-a derutat chiar formularea, care trimite la pedepsirea penală a falsului în declaraţii. De fapt, prin această declaraţie, adulţii promit că nu vor aduce minorul la şcoală dacă e bolnav de covid, are manifestări de boală ori a intrat în contact cu un individ infectat.

Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat, joi seara, că declarația pe proprie răspundere pe care părinții ar urma să o semneze din toamnă când își trimit copiii la școală a fost introdusă la cererea Ministerului Sănătății, pentru că „și părintele trebuie să își asume, alături de școală și de autoritățile locale, această revenire la cursuri”.

Citește continuarea pe: stirileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.