DECESE CONFIRMATE: 33 de persoane au murit din cauza gripei de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI

DECESE CONFIRMATE: 33 de persoane au murit din cauza gripei de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI

 Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 33 de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI, din care 31 cu A(H1) sezonier și 2 cu AH3, informează site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, în săptămâna 15-21 februarie au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, la fel ca în săptămâna precedentă, toate cu virus gripal A(H1) sezonier.
Cei care au murit din cauza gripei aveau vârste cuprinse între câteva luni și 65 de ani, 22 de persoane fiind de gen masculin și 11 feminin.
Din cele 33 de persoane, 31 au avut condiții medicale pre-existente, 30 nefiind vaccinate.
Astfel, 6 persoane decedate din cauza gripei sunt din Argeș, 11 din București, 3 din Cluj, 5 din Prahova, 2 din Hunedoara și câte una din Dâmbovița, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vâlcea.
De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI până la 23 februarie au fost confirmate cu laboratorul 573 cazuri de gripă: 498 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 27 cazuri tip A, subtip H3, 40 cazuri tip A, nesubtipate, 9 cazuri tip B.
În săptămâna 15-21 februarie s-au înregistrat la nivel național 318 cazuri de gripă/ILI, comparativ cu 352 de cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.
De asemenea, în aceeași săptămână s-au înregistrat 44 cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI), cu unul mai mult față de săptămâna precedentă și cu 15 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.