AVARIE: Sighetenii din cartierul Bogdan Vodă au rămas din nou fără apă din cauza unei defecţiuni

AVARIE: Sighetenii din cartierul Bogdan Vodă au rămas din nou fără apă din cauza unei defecţiuni

Mai mulți sigheteni au rămas din nou fără apă, după ce ieri furnizarea acesteia a fost întreruptă în tot orașul. Întreruperile de astăzi se datorează unei avarii produse la conducta principală din cartierul Bogdan Vodă.  Din cauza lucrărilor de reparații locuitorii din mai multe blocuri nu au avut nici astăzi apă la robinete.

Conducta de alimentare a apei din cartierul Bogdan Vodă a cedat din cauza vechimii. Reprezentanții societății care se ocupă cu furnizarea apei spun că au primit foarte multe sesizări în acest sens și oamenii au fost nemulțumiți că au rămas din nou fără apă. Întrucât conducta avariată se află sub garajul unui localnic, muncitorii au fost nevoiți să sape manual până la o adâncime de doi metri, astfel că lucrările vor dura toată ziua.

„S-a produs o avarie în timpul nopții pe conducta de alimentare a blocurilor A2, A3, A5, A6 și  A9B din Bogdan Vodă, a fost sesizată dimineață. S-a produs din cauza slăbiciunii conductei, sunt conductele vechi. Conducta trece prin acest garaj, care necesită săpătură manuală, nu pot să estimez când va fi remediată problema, 6-7 ore, că nu putem săpa numai manual, că e garajul”, a arătat Petru Opriș, reprezentant al Vital Sighetu Marmației.

În cazul în care conducta nu va putea fi reparată în condițiile în care se află sub un garaj, reprezentanții societății Vital spun că vor dărâma garajul ca să nu mai existe nemulțumiri din partea oamenilor.

„O să iau legătura cu proprietarul să vedem, dacă va fi nevoie voi sparge garajul, nu am ce să fac. Oamenii au fost foarte nemulțumiți și avut multe sesizări”, a mai precizat Petru Opriș.

Sighetenii care au rămas din nou fără apă susțin că riscă să li se strice mașinile de spălat din cauza întreruperilor repetate și neanuțate și că ar trebui să se facă ceva în această privință.

„Ieri am venit acasă și am pus mașina de spălat și am văzut că nu e apă, am oprit mașina, dar putea să se ardă, că nu mi-am dat seama că sunt avarii. Azi din nou din cauza garajului, ar trebui desființat, că doar e conducta principală”, a declarat un sighetean.

Din cauza branșamentelor vechi, sighetenii rămân frecvent fără apă. Reprezentanții societății furnizoare au arătat că în viitor se va demara proiectul de înlocuire a rețelelor de distribuție a apei. Până atunci se va interveni doar unde vor fi avarii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.