De mâine, medicii de familie nu vor mai elibera reţete compensate sau gratuite, nu vor elibera bilete de internare şi nu vor mai emite bilete de trimitere

De mâine, medicii de familie  nu vor mai elibera reţete compensate sau gratuite, nu vor elibera bilete de internare şi nu vor mai emite  bilete de trimitere

 Astazi 31 mai, expira contractul medicilor de familie cu Casa de Asigurari de Sanatate. Intrucat nu s-a ajuns inca  la un numitor comun, iar medicii nu au semnat noul Contract Cadru pe anul 2011, maine medicii de familie isi vor desfasura activitatea  fara a se afla sub incidenta contractui cu Casa de Asigurari de Sanatate asta inseamna ca nu vor mai elibera retete compensate sau gratuite, nu vor elibera bilete de internare si nu vor mai emite  bilete de trimitere pentru investigatii la medicul specialist.
Medicul de familie Antohi Ioan  a declarat pentru TV Sighet  ca acest lucru va influenta in primul rand pacientii, deoarece incepand de maine, 1 iunie, medicii de familie nu vor mai putea oferi servicii medicale contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate Maramures. Ceea ce inseamna ca incepand de maine pacientii nu vor mai putea  beneficia de bilete de timitere pentru investigatii la medicul specialist, nu vor mai putea primi  retete compensate sau gratuite si nu vor mai fi eliberate nici  bilete de internare.
Pentru a nu pune in pericol sanatatea pacientilor, medicii de familie vor oferi  pentru o perioada scurta de timp servicii medicale gratuite pacientilor.Incepand cu 1 iunie 2011, vor intra in vigoare noi reguli pentru desfasurarea activitatii medicilor de familie in centrele de permanenta. Insa, potrivit declaratiilor medicului de familie Ioan Antohi, atat Sighetul cat si localitatile arondate municipiului nostru, nu vor beneficia de un centru de permanenta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.