VIDEO | ”De la copii pentru copii”, o campanie inedită

Deşi le este dor de întâlnirile cu cei mici, situaţia actuală nu mai permite ca poliţiştii să păşească în sălile de clasă şi să transmită sfaturi, aşa cum procedau altădată în pragul vacanţei. În acest context a luat naştere campania ”De la copii pentru copii”, care se va desfăşura în perioada următoare cu scopul de a transmite mesaje preventive, utile pe perioada vacanţei.

Chiar dacă se află acasă sau la bunici este absolut necesar ca toți opiii să fie informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte în anumite situaţii, pentru a nu deveni victime. Astfel, poliţiştii s-au gândit să reia lecţiile preventive într-o formă inedită: când mesajele sunt transmise de la copii la copii, acestea devin mai interesante şi mai accesibile. Bineînţeles, totul sub supravegherea şi îndrumarea poliţiştilor.

Un prim mesaj se referă la siguranţa copiilor atunci când sunt siguri acasă. Regula este clară: nu permitem accesul în casă persoanelor necunoscute! Cei care bat la uşă să ceară mâncare sau bani, mizează pe emoţia şi vulnerabilitatea celor mici. Toţi copiii trebuie să ştie că multe dintre aceste persoane au scopuri ascunse şi că de fapt intenţionează să sustragă bani sau bunuri.

Nici în mediul online nu este indicată comunicarea cu persoanele necunoscute. În spatele unui profil care în aparenţă aparţine unui copil se poate ascunde un adult care intenţionează să afle date despre adresa de domiciliu, bunurile din locuinţă, programul părinţilor etc.

Recomandarea poliţiştilor pentru copii este să nu discute cu persoane necunoscute şi de fiecare dată când se simt ameninţaţi sau când le este frică să apeleze la ajutorul părinţilor sau al unui adult de încredere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.