De ce au tinerii un comportament violent?

De ce au tinerii un comportament violent?

 De ce au tinerii un comportament violent mai ales atunci cand se unesc in grupuri? Unele studii arata faptul ca implicarea din ce in ce mai ridicata a generatiei tinere in mişcări cu caracter violent de orice fel este un semn al fenomenelor de inadaptare si marginalizare sociala. 

Tanarul poate fi victima sau agresor, sau se poate afla in ambele ipostaze. Sunt incluse in comportamentele agresive intimidarea, palmuirea, bataia, precum si actele delincvente precum jaful, atacul, violul sau omuciderea, comise de tineri sau impotriva tinerilor. Sunt mai predispusi la violenta tinerii care au varste cuprinse intre 14 si 21 ani, sunt nesupravegheati de familie sau de institutiile de invatamant, fac parte din gastile de cartier si se afla sub influenta negativa a grupului de prieteni.
Medicul psihiatru Ieremia Lenghel, doctor in stiinte arterapeutice, da unele sfaturi parintilor pentru a evita ca fiii lor sa se regaseasca in astfel de grupuri.
Familia, scoala, societatea in general au un rol foarte important in educarea tinerilor. Astfel tanarul trebuie ajutat sa-si gaseasca un model. Un profesor pe care il respecta, o persoana pe care a intalnit-o in cadrul cursurilor extrascolare sau o ruda cu care are o relatie speciala, pot deveni modele de comportament. Influenta unui astfel de model pozitiv poate reduce probabilitatea ca adolescentul sa aiba comportamente violente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.