Emil Boc: Raed Arafat revine la MS ca subsecretar de stat

Emil Boc: Raed Arafat revine la MS ca subsecretar de stat

 Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat marţi premierul Emil Boc.

"Domnul Arafat îşi va relua, cu acceptul domniei sale, postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii", a spus Emil Boc.
Premierul a precizat că Raed Arafat a purtat marţi discuţii atât cu el, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, şi a afirmat că a luat decizia ca acesta să revină la Ministerul Sănătăţii în contextul în care a existat voinţă din ambele părţi.
Potrivit primului-ministru, Raed Arafat va face parte din echipa care va lucra la noua lege a Sănătăţii. "Domnul Arafat rămâne acelaşi expert şi profesionist în domeniul care l-a consacrat şi va lucra inclusiv la domeniul nou din legea Sănătăţii. Va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizează sănătatea", a spus el.
Emil Boc a precizat că medicul Andrei Georgescu, care fusese numit subsecretar de stat în locul lui Raed Arafat, va reveni în funcţia de şef al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. "Îi mulţumesc domnului Georgescu, un profesionist la fel de cunoscut, un om cu expertiză în acest domeniu. Domnia sa a optat în urma discuţiei pe care am avut-o să-şi reia activitatea la Spitalul Universitar de unde provine şi sistemul pe care l-a clădit, fiind un profesionist şi îi mulţumesc pentru sprijinul şi efortul pe care ni-l va acorda în continuare în pregătirea legislaţiei în acest domeniu", a menţionat Boc.
În urmă cu o săptămână, pe 10 ianuarie, dr. Raed Arafat pleca din Ministerul Sănătăţii susţinând că a optat să părăsească funcţia pentru a putea să-şi exprime punctul de vedere privind legislaţia în domeniul sistemului de urgenţă. "Plec ca să pot să spun punctul meu de vedere", explica Arafat, completând că este dispus să revină la o astfel de muncă numai alături de specialiştii în domeniu. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.