Protest la Wikipedia – Enciclopedia închide miercuri paginile în engleză: "Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp"

Protest la Wikipedia – Enciclopedia închide miercuri paginile în engleză: "Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp"

Enciclopedia online Wikipedia a anunţat, luni, că intenţionează să îşi închidă paginile în limba engleză pentru 24 de ore, miercuri, cu scopul de a protesta faţă de un proiect de lege contra pirateriei pe internet, care este analizat în această perioadă de Congresul american."Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează, miercuri, faţă de o lege rea" , a scris pe contul său de Twitter Jimmy Wales, fondatorul acestei enciclopedii participative online. "Ultimele detalii sunt încă analizate, dar se pare că acest consens va viza mai degrabă o închidere totală decât una parţială. Va fi o nebunie. Sper că Wikipedia va conduce la o blocare a sistemului telefonic de la Washington, miercuri! Transmiteţi acest mesaj tuturor cunoştinţelor", a adăugat Jimmy Wales.

"Libertatea nu este niciodată oferită de opresor, ea trebuie să fie cerută de cel oprimat", a continuat Jimmy Wales, citându-l pe fostul lider american de culoare al mişcării pentru drepturile civile Martin Luther King. "Miercuri, Wikipedia va cere", a adăugat Wales.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.