VIDEO | De-ale astronomiei – eclipsă de Lună prin penumbră

O eclipsă de lună prin penumbră a avut loc ieri. Este al patrulea fenomen astronomic de acest fel care are loc în 2020 și, spre deosebire de celelalte care au fost până acum, nu a putut fi văzut din România.

Eclipsa de lună prin penumbră din 5 iulie a început la ora 6:07 (ora României) și a durat  2 ore și 45 de minute, mai puțin decât cea de luna trecută care a durat 3 ore și 18 minute .

”A fost cea de-a patra eclipsă a acestui an, din păcate nu a fost vizibilă din România, la fel cum se va întâmpla și cu următoarele 2 eclipse care vor urma pe 30 noiembrie și pe 14 decembrie. A fost o eclipsă de lună prin penumbră care a fost vizibilă doar prin estul Oceanului Pacific, America de Nord și de Sus și vestul Oceanului Atlantic. La fel ca și eclipsele precedente de lună din acest an a fost o eclipsă penumbrală astfel că luna s-a colorat foarte puțin înspre gălbui”, a declarat Ovidiu Ignat, director Planetariul Baia Mare.

Specialiștii spun că cea mai spectaculoasă eclipsă de lună este cea totală, atunci când satelitul natural al Terrei intră total în conul de umbră al Pământului. Atunci Luna se întunecă şi capătă o nuanţă roşiatică. Un astfel de eveniment va fi vizibil din țara noastră abia în 2022.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.