Daniel Funeriu: Finanţarea universităţilor ţine cont de calitate şi de necesitate

Daniel Funeriu: Finanţarea universităţilor ţine cont de calitate şi de necesitate

 Statul nu va finanţa specializările care nu ţin cont de necesitatea existentă pe piaţa muncii, iar acolo unde există performanţă şi necesitate finanţarea va fi mai mare, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

”Statul nu va finanţa specializările care nu ţin cont de necesitatea existentă pe piaţa muncii, pentru că banii cu care se finanţează universităţile sunt banii dumneavoastră şi nu cred că vă doriţi să finanţăm facultăţi sau programe de studii care nu au corespondent pe piaţa muncii. În consecinţă, acolo unde există performanţă şi necesitate, finanţarea va fi mai mare, ca de altfel şi unde există excelenţă. Finanţarea va fi corectă şi în acord cu caracteristicile fiecărei universităţi”, a afirmat, joi, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Daniel Funeriu. 
În opinia ministrului Educaţiei, Universitatea Eftimie Murgu reprezintă un pol de creştere important pentru oraş şi, în acelaşi timp, aici există şi domenii în care se poate face cercetare şi se pot obţine rezultate practice. 
”Am căutat, împreună cu conducerea universităţii, să găsim cel mai bun mijloc pentru ca universitatea să fie finanţată pentru atingerea obiectivelor realizabile. Mă refer aici la importanţa locală în foarte multe domenii, pentru Reşiţa şi pentru judeţ, iar domeniile de excelenţă, în care universitatea are rezultate bune, să fie încurajate. Am remarcat modul excepţional în care această universitate a fost gestionată. Mi-aş dori ca mai multe universităţi să fie gestionate în acest fel, să beneficieze de un management atât de bun, precum universitatea din Reşiţa. O universitate este atât de mare, cât este calitatea studenţilor”, a subliniat Funeriu. Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.