Dan Grigore şi-a prezentat demisia preşedintelui CNA

Dan Grigore şi-a prezentat demisia preşedintelui CNA

Dan Grigore, membru CNA, şi-a prezentat joi demisia preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu. Dan Grigore susţine că ceea ce se întâmplă acum pe unele posturi TV este ‘terorism mediatic’ şi prevede o campanie electorală ‘de o ferocitate fără precedent’.
”Demisionez din Consiliul Audiovizualului pentru ca nu pot funcţiona într-o instituţie care e obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă, de lipsa de respect faţă de reguli, de făţărnicie şi de măsluire sistematică a celor mai elementare principii, de monumentală rea-credinţă şi de poluare gravă a spaţiului public”, susţine Dan Grigore în scrisoarea adresată preşedintelui CNA.Dan Grigore spune că a acceptat să facă parte din CNA pentru că aceia care i-au propus i-au confirmat că reprezintă pentru ei ”o garanţie solidă de probitate morală şi profesională’. ‘Cred cu tărie că o societate în care legea nu e respectată, e sortită eşecului. Ţările civilizate în care tot mai mulţi români aleg să trăiască, au ajuns acolo unde sunt în primul rând pentru că oamenii respectă regulile pe care singuri şi le impun, pentru că sunt corecţi, îşi respectă cuvântul dat, îşi fac treaba cu seriozitate. Legile sunt făcute de noi şi dacă vedem că sunt proaste trebuie să cerem să fie schimbate, nu să lucrăm pe dedesubt’, afirmă Dan Grigore în scrisoare.
El spune că în timpul celor două mandate la CNA a respectat legea fără să ţin cont de interesele de partid sau de grup şi adaugă că în cei 11 ani de mandat a fost denigrat şi calomniat, a fost ameninţat atât el, cât şi familia lui. ‘Ce se întâmplă pe unele posturi TV este pur şi simplu terorism. Terorism mediatic. În numele libertăţii şi democraţiei, în numele slujirii opoziţiei, se calcă în picioare legi, se încalcă drepturi câştigate cu sânge în decembrie ’89. Limbajul agramat şi stâlcirea limbii române, înjurăturile cele mai josnice, aluziile sexuale neruşinate, comportamentul sub-uman, incitarea la violenţă, şantajul, calomnia şi ameninţarea, terfelirea valorilor culturale, senzaţionalismul ieftin, dezinformarea, panica indusă, sunt doar câteva din instrumentele de manipulare folosite de unele posturi TV şi care ne îndepărtează cu viteza luminii de lumea civilizată’, subliniază Dan Grigore.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.