VIDEO | Cursuri gratuite de formare profesională organizate de AJOFM Maramureș

Șomerii care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș în acest sens. Agenția pune la dispoziție șomerilor 14 cursuri gratuite. Contra cost, se pot orienta spre o altă profesie și cei care au deja un loc de muncă.

AJOFM Maramureș are un program de formare profesională care este adoptat la începutul fiecărui an. În acest an Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a propus organizarea unui număr de 14 cursuri de formare profesională gratuite pentru nouă meserii, care se adresează atât persoanelor cu studii medii, cât și celor cu studii superioare .

AJOFM Maramureș a realizat și un chestionar care a fost aplicat pe un eșantion de 150 de tineri pentru a afla care sunt preferințele acestora în materie de cursuri de formare profesională. Printre preferințe se regăsesc profesiile de designer pagini web, inspector resurse umane, expert achiziții, organizator evenimente.

Pentru cei cu studii profesionale, există și cursuri specifice, cum ar fi cele de pavator, lucrărtor în cultura plantelor, zidari, lucrători în structuri metalice. Pentru cursurile pentru care agenția nu este autorizată, șomerii vor fi orientați către furnizorii privați de formare profesională care, dacă sunt autorizați pe cursurile pe care le preferă șomerii, vor fi ajutați de către consilirerii AJOFM să se înscrie la aceste cursuri.

”Și salariații care dorecs să urmeze un curs de formare profesională, pot să urmeze un curs contra cost. Aceștia optează în special pentru contabilitate, operator introducere validare date sau inspector resurse umane”, menționează Ștefania Donca, purtător de cuvânt Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.