Cursuri finalizate

Cursuri finalizate

In zilele de 14 si 15 iulie, persoanele inscrise la cursurile “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si “Agenti de paza” vor trece prin febra examenelor. Dupa absolvire, cursantii vor beneficia de un certificat european recunoscut atat in tara cat si in strainatate, dar si de o  subventie cuprinsa intre 600 si 740 RON.
 Pentru aceste cursuri s-au inscris un numar de:137 de angajati ai Spitalului Municipal Sighet la Cursul de “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si 56 de  persoane pentru cursul de “Agenti de paza”. Cursurile s-au intins pe o perioada de 10 saptamani  si au fost alcatuite din 360  de ore de teorie si  240 de ore de pregatire practica. Dupa testari, cursantii vor putea beneficia de o diploma recunoscuta atat in tara cat si in strainatate, dar si de o subventie.
 Participantii au fost selectionati dupa anumite criterii. La cursul “Ingrijitoare batrani la domiciliu” a participat doar personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Sighet, in timp ce la cursul “Agenti de paza” au participat si sigheteni care nu sunt angajati ai spitalului.
 Cursurile fac parte din doua proiecte implementate de CNSLR Fratia in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si anume “Cresterea competitivitatii economice prin calificarea si recalificarea persoanelor angajate pe piata muncii” si “Cresterea nivelului de calificare  a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativa la somajul determinat de  criza economico-financiare". 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.