VIDEO | Cum vom sărbători Crăciunul și Revelionul în anul pandemiei

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat joi seară că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Asta înseamnă că sărbătorile de iarnă vor fi celebrate de români cu restricții, fiind în vigoare aceleași reguli ca până acum – cea mai importantă fiind circulația după ora 23:00 doar cu motiv întemeiat.

Arafat a spus că și de Crăciun și Revelion vor fi în vigoare aceleași măsuri ca până acum. Asta înseamnă că nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani.

„E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă. De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți. Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În privința colindatului de Crăciun, Raed Arafat a spus:

 „Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”, a adăugat Raed Arafat.

Întrebat dacă românii vor sta în case de Revelion, secretarul de stat a intervenit: „Nu vor fi festivități. Putem să punem multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol, recomandarea este să se evite aceste acțiuni”.

SURSA FOTO: monitorulcj.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.