VIDEO | Cum e cu înscrierile în învățământul primar pentru viitorul an școlar

În prima săptămână din cea dintâi etapă a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost depuse peste 75.000 de cereri. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv.

89,9% din cererile depuse vizează copii cu vârsta de șase ani împliniţi până la data de 31 august 2019, iar  10,1%, copii cu vârsta de șase ani împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019.

Ministerul Educației reamintește că părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister.  În 29 martie vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie  și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.