VIDEO | Cum devii utilizator al portalului de servicii online pus la dispoziție de Vital

Societatea Vital vine mai aproape de utilizatori cu modalități simple, rapide, accesibile non-stop, de oriunde în ceea ce privește plata facturilor online, cu ajutorul unui card bancar, prin intermediul portalului www.vitalmm.ro.

Reprezentanții societății prezintă utilizatorilor  pașii care trebuie urmați pentru a deveni clienți ai portalului de servicii online. Aplicația este disponibilă tuturor utilizatorilor serviciilor Vital care au un contract valabil.

Prin intermediul portalului utilizatorii au la dispoziție toate informațiile despre relația contractuală: facturi în sold,  istoric plăți, istoric consumuri, precum și facilități suplimentare :plăți de facturi online, de oriunde și oricând, transmitere online a indexului contorului, citit de către utilizator , primirea facturilor pe email, primirea de alerte la emitere facturi, facturi scadente sau la expirarea perioadei de grație primirea și/sau transmiterea de notificări de la/către societate,  adăugare de alte coduri de client, cu contracte valabile, la un cont de utilizator deja definit, pentru a efectua plăți de facturi online, în numele lor.

Pentru crearea unui cont de utilizator trebuie să urmați pașii :

 • Se accesează pagina www.vitalmm.ro și se apasă pe unul din butoanele < Contul meu > sau < Plata facturi online > :
 • Informațiile care  se vor solicita la crearea contului  sunt următoarele:
 •  Email: o adresă de email validă, care va fi folosită la autentificarea în portal
 •  Cod client : codul de abonat de pe factură
 •  Numar contract : numărul de contract aferent codului de client completat, de pe factură
 •  Parola : parola care se va folosi pentru a accesa contul de pe portal
 •  Dupa introducerea datelor, portalul vă trimite pe adresa de email un link de activare a contului.

Autentificare

 • Autentificarea în portal se va face folosind email-ul și parola introduse la crearea contului.

Plata online

 • Condiția necesară și suficientă pentru ca un utilizator al portalului să poată efectua plata facturilor emise de societatea Vital prin internet, este să fie posesorul unui card activ pentru plățile pe internet.
 • Nu există restricții cu privire la banca emitentă a cardului.
 • Nu se percepe nicio taxă suplimentară ( comision ) pentru procesarea tranzacțiilor online.
 • Efectuarea plăților se bazează pe un sistem securizat de procesare a plăților online, care oferă confidențialitate, siguranță și simplitate. Acest serviciu, EuPlătesc.ro, este oferit de către EuroPayment Services SRL care are o experienţă din 2004 ca integrator de soluţii de e-commerce şi procesator de tranzacţii online cu carduri bancare.

EuPlătesc.ro oferă un singur punct de procesare online a cardurilor, indiferent de banca emitentă, folosind  cea mai sigură tehnologie de autentificare – 3DSecure.

EuPlătesc.ro dispune un sistem de gestiune a plăților electronice efectuate cu ajutorul cardurilor bancare, emise oriunde în lume sub sigla Visa sau MasterCard. Sistemul proprietar de tranzacţionare dezvoltat de EuroPayment Services utilizează soluţii anifraudă avansată care, împreună cu sistemul „Verified by Visa” de la VISA şi „MasterCard SecureCode” de la MasterCard, duc la diminuarea riscurilor asociate tentativelor de fraudă electronică.

Procesarea datelor de pe card se face în mod exclusiv prin intermediul băncilor.

O plată este înregistrată în contul companiei în 1-3 zile de la efectuarea acesteia, în funcție de procedurile de decontare interbancare.

Important: S.C. VITAL S.A. NU stochează sub nici o formă, nicio informație despre datele cardului cu care se efectuează tranzacția, datele proprietarului cardului, sumele disponibile în debit, codurile de activare sau codurile înscrise pe card. Aceste informații sunt procesate exclusiv în pagina certificată 3D Secure, proprietară a ROMCARD, unicul organism abilitat pentru verificarea datelor de card, validarea acestora, validarea tranzacției financiare și derularea finală a tranzacției electronice din România.

Dacă întâmpinați probleme legate de acest serviciu – plata online, puteți să trimiteți un mail cu problemele apărute la serviciionline@vitalmm.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.