CULORILE PĂCII: Desenele a două fetițe din Sighet au ajuns la expoziție într-un castel din Cehia

CULORILE PĂCII: Desenele a două fetițe din Sighet au ajuns la expoziție într-un castel din Cehia

 Implicarea sighetenilor în proiectul ”Culorile păcii”, organizat de o asociație din Italia, continuă. După expoziția realizată la Sighet în luna decembrie, desenele copiilor au cunoscut un itinerar larg. Recent, împreună cu asociația ”World of peace”, s-a făcut un calendar cu lucrări dedicate păcii, iar la o expoziție realizată cu aceeași tematică la Praga s-au regăsit și desenele a două fetițe din Sighet.

Asociația ”World of Peace” și cea italiană ”I culori per la pace” au lansat o nouă provocare pentru copii: realizarea unui calendar cu tematica ”Angels of peace”, care conține 11 file, iar fiecare filă din calendar înfățișează un înger.  Vernisajul expoziției"Angels of peace"a avut loc sâmbătă la Castelul Savoia, din Cehia, unde și Sighetul a fost reprezentat.
”Prima expoziție a acestui calendar a fost la Praga, a cuprins 100 de desene ale copiilor din 11 țări. În proiect s-a implicat și asociația ”I colori per la Pace”, cu un număr de copii participanți. În 18 martie au organizat o expoziție și la un castel din Cehia, care cuprinde peste 200 de lucrări, unde avem și noi două desene ale elevelor Patricia Pop – Nemeș și Denisa Petrovan. Suntem foarte bucuroși că am ajuns să expunem și la Praga”, spune profesorul Caius Lugojan.
Peste 20 de desene au fost trimise deja de la copii de la școlile gimnaziale ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” și nr.2 din Sighet pentru a fi selectate pentru noul album care va fi editat în Italia, lucrări ce vor fi expuse în toate țările partenere ale proiectului ”Culorile păcii”. Proiectul asociatiei italiene a început acum doi ani, odată cu comemorările din Sant’Anna di Stazzema, oraş martir în urma masacrului comis de nazişti în 12 august 1944 şi care se situează în mijlocul teritoriului numit Parco Nazionale della Pace, unic în Europa.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.