VIDEO | Crește numărul șomerilor în Maramureș, dar a scăzut numărul solicitărilor pentru șomaj tehnic

În acest moment se derulează descărcarea documentelor șomajului tehnic, aferent lunii mai. Pentru agenții economii care au depus cererile pe platforma alocată lor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș Maramureș descarcă aceste cereri.Până la această dată au fost depuse peste 2500 de cereri și au fost procesate aproximativ 1500, acestea urmează ca zilele următoare să fie date spre plată.

Sunt mai puține cereri depuse pentru obținerea șomajului tehnic pentru luna mai, decât pentru luna aprilie, comparativ cu aceeași perioadă.

”Dacă în luna aprilie au depus cereri pentru șomaj tehnic în jur de 4000 de agenți economici, pentru luna mai, au depus cereri cu aproximativ 1000 de agenți economici, mai puțini. Sumele alocate,în luna aprilie au fost în jur de 35 de milioane de lei, iar pentru luna mai, încă nu s-au procesat ordinele de plată, dar se preconizează că vor fi cu un sfert mai mici față de luna aprilie”, menționează Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș..

În ceea ce privește beneficiarii șomajului clasic, numărul acestora este în creștere în această perioadă. Agenții economici care au încetat contractele de muncă sunt tot mai mulți, față de aceeași perioadă a anului trecut. AJOFM Maramureș acordă indemnizație de șomaj pentru 1400 de persoane,  comparativ cu 1200 câte erau la începutul trimestrului I. La începutul stării de urgențe au fost anunțate concedieri colective pentru un număr de aproximativ 1000 de persoane, începând cu luna iunie-iulie.

”Pentru aceste persoane care urmează să fie concediate colectiv, au fost depuse în jur de 250 de cereri pentru obținerea indemnizației de șomaj.

Așteptăm în continuare ca șomerii să-și depună cererile, în speranța că totuși, agenții economici nu vor înceta contractul de muncă pentru toate persoanele care au fost anunțate”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.