VIDEO | Apel pentru donarea de plasmă

Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș face în continuare apel către pacienții COVID-19 vindecați să răspundă pozitiv solicitărilor instituției și să accepte programarea în vederea donării de plasmă convalescentă. Plasma donată oferă pacienților COVID-19, aflați în stare critică, anticorpii salvatori care pot neutraliza virusul SARS-CoV-2.

Pacienții COVID-19 vindecați pot contacta CTS MM (0362 808019) pentru programare la donare.
Echipamentul de plasmafereză, donat în beneficiul maramureșenilor, poate fi utilizat la capacitate maximă doar cu ajutorul donatorilor, pacienților care au învins boala.
În urma unei proceduri de plasmafereză se obțin 3 doze terapeutice de plasmă convalescentă care pot ajuta pacienții critici să lupte și să învingă boala!
Donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză se poate repeta la 2 săptămâni!
La Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, s-a efectuat, în 2 iunie, cu succes prima prelevare de plasmă convalescentă cu ajutorul echipamentului de plasmafereză, de la un pacient COVID-19 vindecat.
Astfel s-au obținut 3 doze terapeutice pentru tratarea pacienților COVID-19 aflați în stare critică.
Pacienții COVID-19 vindecați pot contacta CTS MM la numărul de telefon 0362 808019 pentru programare la donare.

Vineri, 12 iunie 2020, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, alături de Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, celebrează donatorii de sânge, salvatorii de vieți. În data de 14 iunie este celebrată Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.