Credinciosi ortodocsi si catolici il vor praznui maine pe Sfantul Ioan Botezatorul, profetul care a descoperit ca Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu

Credinciosi ortodocsi si catolici il vor praznui maine pe Sfantul Ioan Botezatorul, profetul care a descoperit ca Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu

 Credinciosi ortodocsi si catolici il vor praznui maine pe Sfantul Ioan Botezatorul, profetul care a descoperit ca Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu si care l-a botezat pe acesta in Raul Iordan.

Dupa cum este obiceiul, Biserica a rânduit ca dupa unele mari sarbatori ale Mântuitorului sau ale Maicii Domnului, în ziua care urmeaza praznicului sa fie cinstit principalul personaj secundar al marii sarbatori. 
Astfel, în ziua dupa Botezul Domnului il praznuim pe sfântul Ioan Botezatorul si Înaintemergatorul Domnului, cel mai mare dintre profeti, glasul care striga în pustie "gatiti calea Domnului", rasaritul ce a vestit pe Soarele Dreptatii, ca un înger pamântesc si om ceresc, care sta la granita dintre cer si pamânt si uneste Vechiul si Noul Testament. Trimis de Dumnezeu în desert sa anunte vestea cea buna a venirii lui Mesia Hristosul, si sa pregateasca calea lui Iisus, Ioan îsi împlineste misiunea botezând pe Isus în apele Iordanului. De acum stralucirea lui urma sa scada, iar a Mântuitorului sa creasca. 
Ioan Botezatorul continua sa fie pentru crestini, în sens duhovnicesc, Înainte-Mergatorul Domnului, model de înfrânare, de pocainta, de curatire de patimi prin asceza si rugaciune, initiator al vietii monastice si a celei pustnicesti. Ioan nu va înceta niciodata sa fie cel care gateste calea ce duce la Hristos. Foarte multi maramureseni poarta numele acestui mare sfant iar echipa TV Sighet le ureza tuturor traditionalul La Multi Ani. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.