Controale peste controale și amenzi de zeci de mii de lei

În perioada 18-21 ianuarie, acțiunile întreprinse la nivelul județului Maramureș pentru verificarea modului în care au fost respectate măsurile privind limitarea răspândirii coronavirusului au fost intensificate.

Verificările au vizat 5.630 de persoane, 13 operatori economici, 4 operatori transport persoane, 223  obiective de interes, 182 societăți comerciale și 243 mijloace de transport persoane, din care 41 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație, în valoare de 31.500 de lei.

Autoritățile reamintesc că respectarea măsurilor de protecție sanitară de către persoanele fizice și operatorii economici este esențială pentru limitarea evoluției infectărilor cu coronavirus. Rămân în continuare valabile recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate și a călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.