Consultaţiile la medicul de familie se plătesc începând de azi

Consultaţiile la medicul de familie se plătesc începând de azi

Incepand de azi 6 iunie, toti cei care vor avea nevoie de o consultatie la medicul de familie, vor trebui sa plateasca acest serviciu. Medicii de familie lucreaza de azi in regim de sistem privat, astfel ca pacientii nu vor mai beneficia de consultatii gratuite din partea medicilor de familie.
După ce timp de o săptămână nu au mai eliberat reţete compensate sau gratuite, începând de astăzi medicii de familie nu vor mai oferi nici consultaţii gratuite. Mai exact, pacienţii care vor trece pragul cabinetului vor trebui să scoată din buzunare intre 30 si 50 de lei, bani în schimbul cărora medicul le va da o chitanţă. Exceptie fac doar sugarii, femeile insarcinate si urgentele.
Gheorghe Lascu, presedintele Colegiului Medicilor de Familie Maramures a mentionat faptul ca neavand contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, momentan nu se   pot elibera nici retete compensate. Gheorghe Lascu a precizat ca in situatia in care problemele nu se vor rezolva, medicii de familie vor ramane fara contractul cadru inca o vreme.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.