VIDEO | „Construirea Depozitului Ecologic de la Sârbi”, problemă veche, dar de actualitate

Marți, 10 noiembrie, în sistem videoconferință, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna noiembrie. Ordinea de zi a întrunirii a cuprins opt proiecte de hotărâre și două puncte suplimentare. Acestea au fost supuse dezbaterii și votului consilierilor județeni. Aleșii județeni au discutat și problema Depozitului Ecologic de la Sârbi.

Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Construirea Depozitului Ecologic de la Sârbi”, investiţie care se realizează în cadrul proiectelor „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Maramureş” şi „Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Maramureş”.

”Suntem în situația în care trebuie să finalizăm acest proiect. Din păcate, în momentul de față nu avem nicio altă variantă astfel încât deșeurile să fie colectate de la porțile maramureșenilor. În cazul în care nu găsim soluții vom fi puși în situația de a returna fondurile europene pe care le-am primit pentru acest proiect. Este o soluție provizorie. Sper ca împreună cu o echipă de specialiști să reușim să găsim cea mai bună soluţie ca să ajungem și noi la nivelul țărilor europene unde deșeurile nu mai reprezintă de foarte mult timp o problemă, ci sunt producătoare de venituri suplimentare pentru unitățile administrative”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Valoarea proiectului este de 260.798.372,15 lei, lucrările de execuţie prevăd construirea unui depozit ecologic de deşeuri conform, compus din 4 celule, având capacitate totală de 1.946.466,4 mp şi o suprafaţă a depozitului propriu-zis de 11,847 ha.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.