VIDEO | Conștienți de pericol? Campanie derulată de Spitalul Municipal Sighet

Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei implementează proiectul „Spitale fără infecțîi”, în parteneriat cu Spitalul Clinic Central Ivano-Frankivsk din Ucraina. Acest proiect urmăreşte reducerea pericolului epidemiologic în municipiile Ivano-Frankivsk și Sighetu Marmației prin implementarea activităților de prevenire a infecțiilor, modernizarea secțiilor care au paturi pentru patologii de boli infecțioase din Spitalul Clinic Central din Ivano-Frankivsk și Spitalul Municipal din Sighetu Marmației precum şi îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului medical legate de bolile infecțioase, din cele două spitale.

Valoarea totală a proiectului este de 311380,90 Euro.

Prin proiect au fost achiziționate echipamente medicale, au fost îmbunătățite abilitățile profesionale pentru cadrele medicale prin organizarea a 3 traininguri cu tematică legată de patologia infecțioasă, 2 în Ivano-Frankivsk și 1 în Sighetu Marmației. În total 92 de cadre medicale beneficiază de aceste programe de specializare, 44 din Sighet şi 48 din Ivano Frankivsk. Proiectul este menis a crește calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Municipal Sighet.

Proiectul se încheie în 31 martie 2021, dată până la care urmează să se organizeze în Sighetu Marmației o campanie de sensibilizare pentru prevenirea și gestionărea infecțiilor în rândul populației transfrontaliere. Campania de conștientizare din cadrul proiectului Spitale fără infecții debutează marți, 2 martie 2021. Emisiunea de debut este realizată cu dr Erika Șofron, medic in cadrul secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației.Emisiunea va fi difuzată la postul de televiziune TV Sighet, marți de la ora 18.35.

Proiectul este derulat prin Programul operațional comun România – Ucraina 2014 – 2020. Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și co-finanțat de statele participante în program.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.