VIDEO | Consiliul Județean Maramureș a aderat oficial la Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere

sursa foto: facebook  CJ Maramureș

La începutul lunii noiembrie în cadrul Adunării Generale a Asociației Europene a Regiunilor Transfrontaliere desfășurată online, a fost supusă aprobării plenului aderarea județului Maramureș prin Consiliul Județean. Aceasta a fost votată în unanimitate de membrii prezenți ai organizației.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au precizat că Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere este o asociație puternică, care va putea reprezenta interesele transfrontaliere ale județului Maramureș la nivel european și interregional, va facilita participarea la rețele de regiuni transfrontaliere, precum și la programe și proiecte cu finanțare europeană care să rezolve probleme transfrontaliere comune mai multor regiuni membre în această asociație.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan a transmis cu această ocazie un scurt mesaj membrilor organizației în care a subliniat importanța momentului și deschiderea spre cooperare cu regiunile transfrontaliere membre:

“Suntem dornici să cooperăm cu toate regiunile membre având obiective comune în beneficiul ambelor părți. De-a lungul anilor, Consiliul Județean Maramureș a dezvoltat proiecte finanțate de U.E. și alte state donatoare cu regiunile înfrățite. Prin urmare, suntem deschiși, în continuare, pentru colaborare cu regiunile membre A.E.B.R., în noi proiecte europene transfrontaliere”.

Conform legii, aderarea județului Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș la Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere a fost aprobată inițial, prin hotărârea nr. 186 din 18.09.2020, iar intenția de a deveni membri ai acestei organizații a fost comunicată ministerelor de resort.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.