Consilierii locali sigheteni s-au întâlnit în şedinţă extraordinară

Consilierii locali din Sighetu Marmației s-au întâlnit în ședință exraordinară pentru a da un vot proiectului ”Cooperare pentru sănătate în comunitatea transfrontalieră RO-UA”. Proiectul își propune construcția unui nou corp de clădire în cadrul Spitalului Municipal Sighet destinat sectorului de recuperare.

Ședința a avut drept scop obținerea aprobărilor din partea consilierilor locali pentru ca proiectul ”Provocări comune în domeniul sănătății și securității în comunitatea transfrontalieră RO-UA”, să poată avansa în întocmirea documentației. Consilierii și-au dat acordul pentru întocmirea notei conceptuale, respectiv a temei de proiectare aferente proiectului de investiții.

”După cum probabil vă aduceți aminte anul trecut am aprobat printr-un număr de patru hotărâri, patru proiecte pe care unitățile sanitare din Sighet, Spitalul Municipal Sighet le-a depus în regim de finanțare transfrontalieră. Unul dintre aceste proiecte s-a aprobat în primă fază și a intrat în eligibilitate. De la Autoritatea de Management am primit răspuns că se află acum pe locul patru dintr-un număr de 22 de proiecte luate în calcul pentru finanțare, astfel încât spitalul ne-a cerut acordul să trecem la documentele tehnice pentru obținerea finanțării. Primele două documente sunt nota conceptuală și tema de proiectare pe care noi le supunem astăzi aprobării, urmând ca în măsura în care studiul de fezabilitate pentru această construcție nouă care se propune a fi realizată va fi întocmit, vom reveni pentru noi aprobări”, a spus secretarul primăriei, Sorin Rednic

Termenul de depunere a tuturor acestor documente la Autoritatea de Management este 1 decembrie.  Proiectul își propune realizarea unei unități sanitare noi în incinta spitalului, un nou corp de clădire, cu un  număr de 40 de paturi, destinate pentru recuperare. Proiectul e finanțat în colaborare transfrontalieră, contribuția din partea Sighetului este de 2%, în jur de 18 000 de euro, din care 13 000 este contribuția Consiliului local, restul fiind contribuția Spitalului Municipal Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.