VIDEO | Conferința ”Medicina de urgență azi”, la a cincea ediție

De astăzi până în  2 februarie în Maramureș se va desfășura conferința “Medicina de urgență azi“. Evenimentul se află la cea de a cincea ediție și este organizat prin colaborarea mai multor entități.

Conferința “Medicina de urgență azi“ este organizată anual de Asociația “Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Județean de Ambulanță și Serviciul Public Judetean Salvamon.

Conferința a debutat cu lucrări științifice și se încheie cu un exercițiu de salvare, desfășurat la Firiza. Scenariul exercițiului presupune salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza.

Pentru cea de a doua zi a conferinței s-au pregătit expuneri pentru tot ceea ce înseamnă situațiile de urgență, prezentate de personalități în domeniu. Lucrările conferinței vor continua în 1 și 2 februarie, fiind adresate în principal personalului medical, paramedical, pompierilor și salvamontiștilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.