Conducător băut pe scuter şi-a riscat viaţa

Conducător băut pe scuter şi-a riscat viaţa

 

Un bărbat din Vadul Izei şi-a riscat viaţa urcând la volanul mopedului, proprietate personală, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabila, din fericire însă, s-a ales doar cu leziuni uşoare. 
Ieri, 20 aprilie  în jurul orei 19,30 un bărbat de 38 ani, din Vadu Izei, conducea un moped pe Drumul Naţional 18 prin localitatea Vadu Izei.  
Ajuns la intersecţia cu un alt drum, la efectuarea virajului la dreapta, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă. 
După căzătură, conducătorul scuterului a fost accidentat uşor şi a fost transportat  la spital. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat că bărbatul consumase băuturi alcoolice, mult peste limita legală. Pentru a se stabili cu exactitatea alcoolemia, conducătorului de moped i s-au recoltat şi probe biologice de sânge.  
La momentul căzăturii, cel în cauză nu purta cască de protecţie, obligatorie. Bărbatul va fi cercetat de poliţişti pentru comiterea mai multor nereguli la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Serviciul Rutier Maramureş a comunicat că, la nivelul judeţului, accidentele rutiere comise din vina exclusivă a celor care conduc mopede/motociclete pe drumurile publice, au cunoscut o creştere atât sub aspect numeric cât şi al gravităţii consecinţelor, 1 mort, 1 rănit grav şi 3 răniţi uşor. Acest lucru face că în continuare, poliţiştii să acorde o atenţie sporită conducătorilor de astfel de vehicule, continuând acţiunile preventive la nivelul întregului judeţ.  
Conducătorii mopedelor, motocicletelor şi bicicletelor au obligaţia de a se informa înainte de a circula pe drumurile publice, nu doar pentru a respecta legislaţia ci, înainte de toate, pentru a se proteja, fiind una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanţi la traficul rutier. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.