Concursului de recitare a poeziilor in limba ucraineană, faza judeţeană, Rona de Sus – a 12-a ediţie

Concursului de recitare a poeziilor in limba ucraineană, faza judeţeană, Rona de Sus – a 12-a ediţie

 Sambata, 28 mai,  in comuna Rona de Sus a avut loc ceea de-a 12 editie a concursului de recitare a poeziilor in limba ucraineana faza judeteana. La editia din acest an a concursului au participat peste 150 de elevi si profesori din toate colturile Maramuresului unde exista comunitati de ucrainieni si scoli cu predare in limba Ucraineana.
Multă culoare redata de traditionalele costume populare provenite din toate colturile Maramuresului si multe emotii s-au resimtit in atmosfera creata sambata 28 mai la  concursul de recitat poezii in limba ucraineana – faza judeteana care a avut loc la Rona de Sus. Noutatea din acest an o reprezinta faptul ca pentru prima data in istoria organizarii concursului de recitare au participat si elevi din clasele I-IV, astfel incat  au existat  doua comisii de evaluare.
Deoarece concurenta a fost acerba, pentru a putea desemna castigatorii, juriul a punctat urmatoarele aspecte: recitarea poeziilor in limba ucraineana, dictia, accentul, portul popular, citirea unui text in limba ucraineana la prima vedere si binenteles ca  juriul nu putea face abstractie nici de latura artistica.
Castigatorii fazei judetene a concursului de recitare au fost rasplatiti cu diplome de participare si carti de povesti scrise de prozatori ucraineni si vor avea posibilitatea sa paticipe la faza nationala  a concursului de recitare a poeziilor in limba ucraineana care se va desfasura in data de 11 iunie 2011 la Sighetul Marmatiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.