VIDEO | Compensații financaire pentru crescătorii de animale

Trei ordonanțe de urgență prin care se vor acorda compensații financiare crescătorilor de păsări, porci și bovine, pentru pierderile suferite de aceștia, în perioada 1 martie – 1 iulie 2020, din cauza pandemiei, au intrat în vigoare miercuri seară, după publicarea în Monitorul Oficial. Cele trei scheme de ajutor de stat le vor permite crescătorilor să acceseze ajutoare de stat de zeci de mii de euro.

În această săptămână, a apărut în Monitorul Oficial câte un act normativ diferit pentru acordarea de compensații financiare, în funcție de rasă: păsări suine și bovine. Toate cele trei ordonanțe au intrat în vigoare miercuri, la momentul publicării.

Cele trei scheme de ajutor de stat se aplică, deja, fiecare OUG conținând și regulile procedurale cu privire la documentele ce trebuie depuse de către solicitanți, la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură,  pentru a putea beneficia de finanțare.

Mai mult, cei interesați au doar 20 de zile lucrătoare, de la momentul intrarării în vigoare a OUG-urilor, în care pot să depună cererile de finanțare. Astfel, ei vor avea timp până în 30 septembrie să depună acele cereri.

Plata propriu-zisă se va face până la finalul anului.

În ceea ce privește cuantumul finanțării ce poate fi accesată, aceasta nu poate depăși 100.000 euro, în niciunul din cazuri.

În final, indiferent de programul de ajutor de stat pentru care aplică, solicitantul trebuie să nu se afle în reorganizare, faliment sau lichidare, în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019. Integra pe www.avocatnet.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.