Compendiu de istorie culturală în imagini la Centrul Artistic Baia Mare

Pentru a omagia jubileul de 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Consiliul Județean Maramureș și Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România aduc în atenția opiniei publice un compendiu de istorie culturală în imagini.

Compendiul cuprinde o serie de 20 de fotografii-document, din anii de început ai Școlii Private de Pictură “Simon Hollósy”, cursanți ai lui Hollósy reuniţi la München în atelierul școlii, în primii ani ai deceniului 1890 și până în perioada contemporană. Fiecare fotografie surprinde un moment reprezentativ în dezvoltarea Fenomenului Centrul Artistic și este însoțită de un text de prezentare, elaborat de dr. Tiberiu Alexa.

Materiale de prezentare ale expoziției sunt publicate pe canelele de comunicare ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»: blogul instituției, canalul Youtube al muzeului, precum și rețele de socializare Facebook și Instagram.

Toate producțiile audiovizuale au fost realizate fără public, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.