Comisie PE: România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile pentru aderarea la Schengen

Comisie PE: România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile pentru aderarea la Schengen

Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European a stabilit că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile necesare aderării la Schengen, un vot în plen pe această temă fiind programat în iunie, iar decizia finală va aparţine Consiliului European, informează un comunicat oficial, informeaza Mdiafax.
Pe baza rapoartelor de evaluare, membrii Comisiei PE au stabilit că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile necesare pentru aderarea la Schengen, recomandând ca Parlamentul European să fie informat în continuare în legătură cu măsurile suplimentare care trebuie luate în sectorul frontierei dintre Bulgaria, Turcia şi Grecia.

Membrii Comisiei au considerat că, deşi există unele probleme care vor trebui reevaluate şi care vor fi în centrul atenţiei în continuare, acestea nu reprezintă obstacole în calea admiterii României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

"Sunt pregătite aceste două ţări pentru aderarea la Schengen? Răspunsul meu clar este da. Iar acest lucru este clar din rapoartele de evaluare şi în urma vizitelor pe care le-am efectuat. La unele capitole, cele două ţări sunt chiar mai bine pregătite decât alte state care deja sunt membre Schengen", a declarat raportorul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Carlos Coelho. Integral pe www.mediafax.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.