A doua şansă la viaţă

A doua şansă la viaţă

Trei pacienţi în stare foarte gravă au primit o a doua şansă la viaţă datorită promptitudinii şi profesionalismului personalului S.M.U.R.D. In cursul zilei de vineri, 29 aprilie, ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă de la S.M.U.R.D. Baia Mare a fost chemată în ajutor la Vişeu de Sus, unde un bărbat de 72 de ani suferise un infarct miocardic. A fost singura soluţie, pentru că elicopterul medical avea multe misiuni de îndeplinit în acel moment şi nici vremea nu era potrivită pentru un zbor în zonă. Ca atare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, condus chiar de dr. Dan Roman, medicul coordonator al  S.M.U.R.D. Maramureş, s-a deplasat la Vişeu de Sus şi a transportat pacientul la Institutul Inimii din Cluj Napoca.
Echipajul era încă pe drum spre  Cluj când a fost chemat din nou în ajutor şi tot în Vişeu de Sus, la un bărbat de 46 de de ani, care fusese resuscitat după un stop cardiorespirator. Imediat ce primul pacient a fost predat specialiştilor din Cluj, ambulanţa T.I.M. s-a îndreptat în viteză spre Vişeu de Sus, unde a preluat pacientul şi l-a transportat apoi la Cluj, la Institutul Inimii.
Şirul misiunilor S.M.U.R.D. a continuat în noaptea de vineri pe sâmbătă, când, la ora 00.26, ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă Baia Mare a fost chemată din nou în ajutor, de această dată la Satu Mare, pentru că judeţul vecin nu are o astfel de autospecială, iar un bărbat de 40 de ani din municipiul de pe Someş trebuia transportat de urgenţă la Cluj, după ce a fost resuscitat în urma unui stop cardiorespirator.
 Încă o dată, personalul SMURD Maramureş a pornit la drum în viteză şi a transportat pacientul de la Satu Mare la Cluj Napoca, în cel mai scurt timp posibil.  Cele trei intervenţii au totalizat circa 1200 de kilometri şi multe ore petrecute pe drum, alături de cei în suferinţă, de către personalul medical şi militarii implicaţi în intervenţii. În total, pe durata sfârşitului de săptămână, personalul SMURD Maramureş a intervenit în 33 de cazuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.