Comercianți luați la puricat

Ieri, 12 mai, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De această dată au fost verificate 120 de societăți și 32 de persoane fizice care desfășoară activităţi comerciale în Maramureș.

Acțiunea a fost derulată de 23 poliţiştii cu 8 autospeciale, iar neregulile constatate au impus aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe dintre acestea fiind pe linia O.U.G. 28/1999 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi la Legea 12/1990 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 16.000 de lei.

Totodată au fost constatate două infracţiuni privind contrabanda, ocazie cu care a fost dispusă măsura indisponibilizării produselor identificate în valoare de peste 800 de lei. În continuare se efectuează acte de urmărire penală în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.