Combaterea exceselor culinare din perioada sărbătorilor

Combaterea exceselor culinare din perioada sărbătorilor

De obicei în perioada sarbatorilor românii au tendinţa de a mânca mult şi diversificat. Mesele copioase îngreunează digestia şi afectează buna funcţionare a organelor interne. După orice exces alimentar avem nevoie de o cura de detoxifiere.
Mesele bogate de Paste ne-au satisfacut pe deplin poftele culinare, insa ne-au incarcat si organismul cu toxine. Dupa masa din noaptea de Inviere, portile uriase de drob de miel de a doua zi, cozonacul si numarul mare de oua consumate in aceasta perioada, o cura de detoxifiere nu este doar necesara, ci si obligatorie. Ceaiurile, in aceste situatii, ne pot fi de un real folos. Este recomandat de asemenea sa consumam mult iaurt, salate, legume crude, fara alte condimente, fara ulei, dar si supe sau ciorbe fara carne.
Pentru a ne simti cat mai bine, specialistii recomanda efectuarea unor exercitii fizice fie efectuate la sala , fie realizate  acasa, mai ales daca in perioada sarbatorilor pascale am pus si cateva kg in plus pe noi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.