VIDEO | Clubul Sportiv ”Dragonul”Baia Mare, a ”luptat” de acasă și a obținut premii importante

În 11 martie, Clubul sportiv ”Dragonul”Baia Mare a pus lacătul pe ușa de la sala de antrenamente, constrânși de contextul răspândirii noului coronavirus. În toată această perioadă, însă, antrenamentele au continuat de acasă, într-o formă susținută. Mai mult decât atât, sportivii băimăreni au obținut rezultate notabile, la două competiții importante la care au participat, în format online.

Peste 100 de copii și părinți au continuat antrenamentele de taekwondo și kickboxing în perioada de izolare, de acasă, îndrumați de amtrenorul și managerul Clubului Sportiv ”Dragonul” Baia Mare, Dan Goron. Din martie și până în prezent, sportivi clubului au participat la două competiții online. Prima a fost o competiție Internațională de Taekwondo I.T.F., organizată de Federația Maghiară de Taekwondo, ”Open Spirit Taekwondo Championship”, la care băimărenii au participat cu 26 de sportivi. Sportivii s-au filmat acasă făcând diverse combinații pe partea de freestyle sau pe partea de tul, mai multe elemente legate într-o luptă imaginară, cu mai mulți adversari.

Au fost 262 de participanți din toată lumea, iar din cei 26 de sportivi din clubul nostru, am obținut două medalii de aur și două medalii de bronz. E o onoare pentru noi și a fost o copetiție la nivel mondial arbitrată de patru maeștri, doi deținători de centuri negre de VIII Dan și 2 cu VII Dan”, spune antrenor emerti profesor Dan Goron, președintele Clubului Sportiv ”Dragonul”, Baia Mare.

A doua competiție la care au participat până în 9 mai, a fost Campionatul de Forme Freestyle Kickboxing, competiție online, organizată de Federația Națională de Kickboxing și Muay Thai, la care clubul băimărean este afiliat. Aici au participat 16 sportivi de la ”Dragonul”, care au obținut 26 de clasări: 11 locuri I, 4 locuri 2 și 11 locuri 3.

”A fost o competiție reușită și mă bucur pentru sportivii mei și pentru mine, pentru că este o încununare a eforturilor depuse de fiecare dintre noi și a unor idei pe care le-am pus în practică”, precizează Dan Goron.

În perioada 10-30 mai, Clubul ”Dragonul” Baia Mare organizează Cupa Dragonul la Taekwondo online. Pe partea de kickboxing, încep de săptămâna viitoare însrierile pentru Campionatul Național de Forme la Freestyle Kickboxing, organizat de Federația Națională de Kickboxing.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.