VIDEO | Proiecte de investiție pentru copii, dar și pentru bătrâni, în Mireșu Mare

La ora actuală sunt deschide în jur de 14 șantiere de lucru în localitatea Mireșu Mare. Câteva dintre aceste proiecte de investiții sunt destinate copiilor și bătrânilor. Se derulează lucrări de reabilitare la mai multe grădinițe și există proiecte de amenajare a două Centre de Zi pentru bătrânii din comună.

La gărinidța din Tulgheș se fac lucrări radicale. Doar pereții exteriori mai rămân în picioare. Se intervine și la partea de izolare împotriva apelor pluviale, La finalul investiției, grădinița va fi dotată cu mobilier nou, jucării noi, dar și o sală de spectacole.

”Sper că proiectul de reabilitare a grădiniței din Tulgheș să poată intra de săptămâna viitoare pe făgașul normal de licitație și de atribuire a lucrărilor și să putem începe lucrul”, spune Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

Și grădinița din Mireșu Mare e în proces de reabilitare.

”Noi intenționăm să avem în comună cât mai multe grădinițe cu program prelungit, iar dacă o să găsesc înțelegere, vom avea și program de ”after school”, astfel încât părinții să poată sta confortabil la serviciu”, spune Ioan Mătieș.

Primarul comunie Mireșu Mare își dorește să ceeze toate facilitățile pentru comunitatea sa, astfel încât oamenii să se simtă ca la oraș. Și pentru bătrânii din comună are gândite proiecte.

”Și pentru bătrâni facem o investiție mare și sper că până la sfârșitul anului să fie și gata. În Tulgheș și la Iadeăra, într-o parte a școlii dezafectate, noi ne-am gândit că ar fi bine să facem un centru de zi pentru bătrâni. Cine nu are posibilitatea sau puterea să-și întrrețină bătrânii, pot să-i aducă ziua la aceste centre și seara se vor duce înapoi acasă. E un lucru foarte benefic pentru bătrâni, ei nu se rup de locul lor, ci vor socializa mai mult”, spune Ioan Mătieș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.