Claudiu Săftoiu, analist politic, fost consilier prezidențial, s-a înscris, în Partidul Național Liberal

Claudiu Săftoiu, analist politic, fost consilier prezidențial, s-a înscris, în Partidul Național Liberal

Claudiu Săftoiu, analist politic, fost consilier prezidențial, s-a înscris, marți, în Partidul Național Liberal. Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței Biroului Politic Central al partidului.
“Claudiu Săftoiu este un om de certă calitate umană, înainte de toate, de certă calitate  intelectuală, cu vaste şi solide cunoştinţe în domeniul analizei politice, în lumea politicii românești, un om, categoric, de bune intenții și un om ale cărui resurse sunt preţioase pentru Partidul Naţional Liberal. Faptul că un om de calitate şi de onoare intră azi în rândul partidului nostru, mă face să fiu onorat ca președinte al PNL și îi doresc o carieră şi o activitate fructuoasă în Partidul Naţional Liberal. Sunt convins că le avea, în PNL și, evident, în folosul public și în slujba interesului național”, a declarat președintele liberal.
Proaspăt înscris în PNL, Claudiu Săftoiu s-a declarat un om de dreapta, cu credințe și principii liberale și democratice.
“Voi promova trei direcţii în acţiunea mea politică: susținerea intereselor și drepturilor individuale ale cetățenilor  în pachetul de legi ale siguranţei naţionale, un discurs verde-n faţă, direct, sincer, în așa fel încât declaraţia neacoperită să iasă din categoria obișnuințelor de zi cu zi ale discursului politic. De asemenea, voi milita pentru o economie capitalistă, pentru o economie de piață liberă. Sunt total împotriva clientelismului economic și capitalului personal, care se pare că se acumulează din ce în ce mai mult în buzunarele unor grupuri politice sau mai puțin politice. Am uitat un trecut dureros personal pentru mine şi privesc doar înainte, la un viitor pe care îl pot construi alături de PNL”, a precizat Claudiu Săftoiu.
Claudiu Săftoiu s-a născut la data de 11 octombrie 1968, în orașul Focșani (județul Vrancea). A absolvit în anul 1994 cursurile Facultății de Litere, secția Română – Franceză, din cadrul Universității București. După absolvirea Facultății, Claudiu Săftoiu a lucrat în presă ca jurnalist pe probleme politice. În perioada octombrie 2006 – martie 2007, a îndeplinit funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Anterior, Claudiu Săftoiu a lucrat în calitate de consilier prezidențial pe probleme de politică internă al președintelui României, Traian Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.