VIDEO | Vlad Emanuel Duruș, noul prefect al județului Maramureș

Județul Maramureș are un nou prefect. Fostul deputat USR,Vlad Emanuel Duruș, a fost ales prefect al județului Maramureș din partea alianței USRPLUS. Vlad Emanuel Duruș este cel mai tânăr prefect din țară, având doar 31 de ani.

Vlad Emanuel Duruș s-a născut în Baia Mare la data de 29 ianuarie 1990 și a studiat la Colegiul Național Vasile Lucaciu . Acesta a studiat mai apoi la Universitatea Babeș-Bolyai, la facultatea de Drept, obținând o licență și un master în Științe penale și criminalistică.

Vlad Duruș a fost ales deputat în urma alegerilor legislative din 2016 din partea Uniunii Salvați România. La începutul sesiunii de toamnă a anului 2019, Vlad Duruș a fost ales vicepreședinte al Camerei Deputaților.

”Îl cunosc pe Vlad Duruș de la finalul anului 2016, de la înființarea filialei USR Maramureș. La acea vreme era unul dintre cei mai tineri colegi din filială. După alegerile din decembrie 2016 a devenit și cel mai tânăr parlamentar din legislatura trecută. Vlad are o foarte bună pregătire în domeniul juridic fiind absolvent de drept și fiind avocat în Baroul Baia Mare. Datorită tinereții lui este un tip foarte energic și foarte activ. Este la curent cu tot ce înseamnă legislație și proceduri legislative, este tânăr dar cu experiență”, a declarat Dan Ivan, președinte USR Maramureș.

Vlad Emanuel Duruș îl va înlocui la conducerea Prefecturii Maramureș pe Nicolae Silviu Ungur.

foto: arhiva maramedia

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.