VIDEO | Acțiune de control coordonată de Inspecția Muncii, cu tematică stabilită în contextul pandemiei de coronavirus

În perioada 11-23 ianuarie, s-a desfășurat o acțiune coordonată de Inspecția Muncii, cu tematică de control stabilită în contextul pandemiei de coronavirus. La nivelul județului nostru au fost controlați în această perioadă 82 de angajatori.

 În acest interval s-au desfășurat controale la toți agenții economici din țară, având ca temă ”Prevenirea și combaterea efectelor coronavirusului”,  coroborat cu legislația specifică Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Dacă vorbim de perioada 11-23 ianuarie, discutăm despre o acțiune ce a fost coordonată de Inspecția Muncii, iar tematica de control a fost stabilită de către Inspecția Muncii. La nivelul inspecției muncii au fost aplicate amenzi în valoare de 3, 9 milioane de lei. La nivelul județului nostru au fost controlați în această perioadă 82 de angajatori, fiind constatate 110 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere”, precizează Mircea Onea, consilier în comunicare și relații cu publicul în cadrul ITM Maramureș.

Au fost aplicate un număr de 49 de măsuri contravenționale, dintre care patru reprezintă amenzi în valoare de 28 000 de lei, reprezentând relațiile de muncă, și amenzi în valoare de 5000 de lei, aplicate în domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate și 45 de avertiemsnte. A fost depistată și o persoană care muncea fără forme legale, pentru care s-a aplicat sanțiunea contravențională și s-au dispus măsur de intrare în legalitate. Inspectorii de muncă, în timpul controlului au avut și rolul de îndrumare. Au recomandat și au dispus măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor coronavirusului la toți agenții economice, precizând importanța respectării normelor de securitate și sănătate în muncă, în domenii de activitate controlate”, menționează Mircea Onea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.