VIDEO | Cinci cazuri noi de coronavirus în Maramureș

Rămâne ridicat numărul cazurilor noi de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 326 de cazuri noi de COVID-19, din 12.585 de teste efectuate. De asemenea, 16 persoane infectate cu noul coronavirus au murit. În județul Maramureș au fost confirmate încă 5 cazuri de îmbolnăviri.

A crescut și numărul pacienților internați la terapie intensivă. Dacă ieri erau 205 pacienți, astăzi numărul acestora a ajuns la 222.

În județul Maramureș în ultimele 24 de ore au fost verificați peste 1100 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost verificați peste 20 de agenți economici pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate, în context, 15 sancțiuni contravenționale.

De asemenea polițiștii maramureșeni au efectuat cercetări cu privire la accidentul rutier în care au fost implicate două persoane infectate cu COVID-19 și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu prevederile art. 352 din Codul Penal. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 53 de maramureșeni, din care 48 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.