CFR Călători majorează cu 18% tarifele la transportul de călători

CFR Călători majorează cu 18% tarifele la transportul de călători
CFR Călători anunţă majorarea cu 18% a tarifelor la transportul feroviar de călători, începând de duminică, ca o măsură de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei.
‘Măsura face parte din strategia de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei şi are ca principală cauză creşterea preţurilor – care a avut loc de la data ultimei majorări (20 septembrie 2010) şi până în prezent – la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. ‘, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă AGERPRES. 
Potrivit sursei, facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi. 
De asemenea, vor fi menţinute şi restul ofertelor comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul:’călătoria dus-întors’, cu o reducere de 10%; reduceri între 5-13% la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie;’minigrup 2 – 5′ este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 – 5 persoane) şi este valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10% şi 25 %; ‘cartea VSD’ (vineri, sâmbătă, duminică) valabilă în week-end, cu reduceri între 25% şi 60%; oferta de vacanţă – reducere de 10%, la cumpărarea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro. 
CRF Călători anunţă că tariful pentru un bilet la trenul rapid pe ruta Bucureşti – Ploieşti, la clasa a II-a va creşte de la 21,5 lei la 25,4 lei, iar la clasa întâi – de la 29,6 lei la 34,9 lei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.