Baia Mare: Adrian Năstase şi-a lansat cartea "Codul Zambaccian 3. Toate pânzele jos" la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare

Baia Mare: Adrian Năstase şi-a lansat cartea "Codul Zambaccian 3. Toate pânzele jos" la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, şi-a lansat astăzi cartea "Codul Zambaccian 3. Toate pânzele jos" în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu".

"Toate pânzele jos e un titlu care referă la o comandă marinărească absurdă. Dacă pe o corabie se procedează în felul acesta, vasul nu stă pe loc, ar fi bine. El intră în derivă şi merge în voia curenţilor şi a valurilor. Din momentul declanşării crizei economice, asta mi se pare că a fost comanda definitorie pe care a primit-o sistemul statal în România, de la cel aflat în fruntea lui. Fără vânt în pânze şi fără direcţie, ţara a intrat în derivă. Viaţa cetăţeanului şi a instituţiilor au început să se degradeze alert. Singurele evenimente controlate atent au loc undeva, sub munte, la adăpost de ochiul public şi împotriva interesului lui", scrie Adrian Năstase în primele pagini ale cărţii.

Criticii literari susţin că această lucrare reprezintă o radiografie extrem de lucidă asupra realităţii noastre, care ne înconjoară zi de zi şi din care facem parte fiecare dintre noi românii. "Este o carte caleidoscop care vorbeşte despre foarte multe probleme, pornind de la şomaj, de la Constituţie, votul uninominal, politică externă, relaţiile cu maghiarii, relaţiile cu vecinii şi atâtea alte lucruri interesante", a evidenţiat decanul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii de Nord Baia Mare, prof. univ. dr. Petru Dunca.  

Autorul, Adrian Năstase, a recomandat băimărenilor această carte, în primul rând pentru desene, şi abia apoi pentru text. "Desenele sunt absolut senzaţionale. Ele sunt şi mai sintetice decât aceste proze scurte, aceste tablete. Încerc să înţeleg, să văd, să sintetizez absurdul vieţii politice sau pur şi simplu absurdul unora dintre situaţiile pe care le trăim", a precizat Adrian Năstase.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.