VIDEO | Centrul Cultural Social Vișeu – de Sus lansează proiectul ”Procesiunile Maramureșului – imagini de ieri și de azi”

În prag de mare praznic al ”Adormirii Maicii Domnului”, Centrul Cultural Social Vișeu – de Sus lansează proiectul ”Procesiunile Maramureșului – imagini de ieri și de azi”. Ideea proiectului e de a aduna cât mai multe fotografii cu procesiuni din Maramureș, la care au luat parte credincioșii, de-a lungul timpului..

Ne mai desperate o zi până la praznicul ”Adormirii Maicii Domnului”, zi ”sinonimă” pentru majoritatea dintre noi cu ”mersul în prosesie/cu profeții”, procesiunile de la Mănăstirea Moisei fiind cele mai cunoscute.
Generații de copii și tineri, purtând costume specifice și ducând cu ei icoane și prapori, în frunte cu preotul bisericii, au înălțat cântări Maicii Domnului și au făcut ca aceste procesiuni să fie considerate elemente vii de patrimoniu cultural imaterial.
În acest context, Centrul Cultural Social Vișeu de Sus invită maramureșenii să participe la un nou proiect: ”Procesiunile Maramureșului – imagini de ieri și de azi”. Organizatorii așteaptă fotografiile”din prosesie”, fotografii vechi și noi, expediate în mesaj privat pe pagina Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, până sâmbătă, 15 august. Cei care iau parte la această trebuie să menționeze anul și biserica/localitatea căreia îi aparține procesiunea din fotografiile trimise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.