Cei care și-au exprimat opțiunea electorală la scrutinul din 10 noiembrie sunt reținuți în a face scenarii optmiste și se declară dezamăgiți de actorii scenei politice

Maramureșul a avut o prezență redusă la vot. Județul nostru se află la coada clasamentului pe țară, privind procentul prezenței la vot. Cei care și-au exprimat opțiunea electorală la scrutinul din 10 noiembrie sunt reținuți în a face scenarii optmiste și se declară dezamăgiți de actorii scenei politice.

Prezența la urne în Maramureș a fost mai pronunțată la primele ore ale zilei și în jurul amieazii spun reprezentanții secțiilor de votare .

”Sighetenii s-au prezentat sub așteptări la vot. În sensul că procentul este de 26,5%. Într-adevăr, la babeș Bolyai este o secție mare de votare, cu 1211 persoane înscrise pe listele electorale, Am avut într-adevăr și pe listele suplimentare un număr destul de mare, în jur de 33, ceea ce înseamnă mult pentru listele suplimentare. Dimineața au venit mai mult oamenii la vot, iar ulterior după ora 12:30 au venit iar în număr mai mare”, a spus Ilișca Remeny, președinte la o secție de votare din Sigehtu Marmației.

Speranța moare ultima, spun cei care au ieșit la vot. Dezamăgirea este mare în rândul alegătorilor, dar toți mai au speranță că lucrurile vor merge într-o direcție mai bună.

”Speranță exista întotdeauna, dar din păcate am fost dezamăgiți de atâtea ori. Chiar mă gândeam cu cât entuziasm au votat oamenii până acum, iar acum, oamenii sunt foarte dezamăgiți. Oamenilor le e lehamite, efectiv de aia cred că nu au venit la vot în număr mare. Multe minciuni care se spun, promisiuni care nu se onorează, au recunoscut-o și ei ulterior”, spune un alt alegător.

”Toți așteptăm o schimbare în țara asta și sperm să vină într0o zi”, spune un alegător.

”Am votat pentru o țară normală pentru copiii și pentru nepoții noștri”, spune o alegătoare.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.