Catalin Chereches isi anunta astazi demisia din functia de deputat

Catalin Chereches isi anunta astazi demisia din functia de deputat

Noul primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, isi va anunta in aceasta dupa-masa demisia din functia de deputat in Parlamentul Romaniei.

Pentru ca legea il obliga sa aleaga intre cele doua functii, acesta isi va depune mandatul in cursul zilei de astazi, in cadrul sedintei Camerei Deputatilor. In ceea ce priveste succesorul sau, de ce nu succesoarea lui Catalin Chereches in functia de deputat de Maramures, acesta isi doreste sa fie o persoana cu activitate civica si comunitara intensa. "Mi-as dori sa fie recunoscut de oameni prin prisma activitatilor sale personale. Mi-as dori sa fie un om cu activitate intensa, poate mai putin amprentata de politica. De asemenea, as dori sa vorbeasca mai mult despre om si mai putin despre partid. In momentul in care partidele isi vor desemna candidatii, voi spune si eu pozitia mea. Voi face demersuri pe langa presedintii partidelor sa aiba in vedere cateva propuneri de-ale mele. Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa tina neaparat cont de ele", a declarat pentru TV Sighet, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Astfel, functia de deputat din Colegiul 2 – Baia Mare va ramane vacanta. Odata ce Catalin Chereches va demisiona, Guvernul Romaniei va trebui sa demareze procedurile pentru organizarea alegerilor in zona Baia Mare plus alte opt localitati din apropiere – Somcuta Mare, Cernesti, Coas, Copalnic Manastur, Dumbravita, Grosi, Remetea Chuioarului si Sacalaseni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.