Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola

Cât trebuie să alergi pentru a consuma caloriile pe care le conţine un pahar de Coca-Cola

Etichetele care să conţină informaţii despre câtă mişcare trebuie să faci după ce consumi alimente de tip junk-food şi băuturi acidulate ar fi mult mai utile decăt informaţiile despre numărul de calorii, spun cercetătorii.
Jumătate dintre tinerii care au participat la experiment au renunţat să consume băuturi carbogazoase după ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria că după consumul conţinutului va trebui să alerge o oră ca să elimine caloriile acumulate, potrivit dailymail.co.uk.
Potrivit experţilor americani de la Universitatea din Baltimore, informaţiile despre cât "costă" în exerciţii fizice un pahar de cola, spre exemplu, îi pune pe gânduri pe fanii alimentelor de tip junk-food.
"Oamenii subestimează, în general, numărul de calorii din alimentele şi băuturile pe care le consumă", suţine autoarea studiului Sara Bleich.
Furnizarea de informaţii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment în activitate fizică, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie să alergi o oră, poate fi un pas înainte în prevenirea obezităţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.